Digitalisering

Digitalisering

Digitalisering is een ruim begrip. We leven in een tijdperk waarin een en ander steeds meer digitaal geregeld wordt. Door het opzetten van een digitaal archief wordt het mogelijk minder gebruik te maken van papier. Dit scheelt in kosten, maar is ook milieuvriendelijker.
Een andere vorm van digitalisering is het inzetten van online tools of klantsystemen. Met als resultaat dat werkzaamheden binnen het proces beter verlopen.

Papierloos werken

Papierloos werken is een veelgebruikte term en een vorm van digitalisering. 100% papierloos komt maar zelden voor. Het printen van een document kan handig zijn om het rustig door te nemen en te voorzien van aantekeningen. Dit is heel begrijpelijk maar om samen aan een document te werken is het efficiënter om het digitaal te doen. Denk hierbij aan opslaan in de Cloud en delen met anderen. Zij kunnen vervolgens een reactie geven op de inhoud. Als documenteigenaar zie je welke suggesties en opmerkingen er zijn gemaakt. Op basis hiervan kan je naar het eindresultaat toewerken.

Invulformulieren zijn bedoeld om informatie te verzamelen. Het uitdelen, laten invullen en daarna de gegevens handmatig invoeren in een systeem is een tijdrovende klus. De grootste tijdswinst behaal je door de formulieren te digitaliseren en aan je systeem te koppelen. Veel systemen zijn al voorzien van invulformulieren.

Voorkom dat je digitale documenten, facturen en formulieren niet meer kan terugvinden. Het aanleggen van een digitaal archief is van cruciaal belang. Voor een goed overzicht wordt een logische map-indeling en eenduidige opslag ontworpen. Het toevoegen van zoekwoorden vergroot de vindbaarheid.

Wil jij ook af van al die papieren dan help ik je graag bij het digitaliseren en de optimalisering hiervan. Dit kan op basis van het uurtarief of d.m.v. een strippenkaart

Basissoftware en online tools

 

Iedere onderneming werkt met bekende software programma’s zoals Google G-suite of Microsoft Office 365. Binnen deze programma’s zijn er legio mogelijkheden die lang niet bij iedereen bekend zijn, maar die het werk wel kunnen vereenvoudigen. Het organiseren van verschillende werkzaamheden in één pakket is een pre.

De vele online tools bieden de mogelijkheid om nog meer digitaal te werken en om samen te werken. De ene tool is gebruiksvriendelijker dan de ander. De tool moet bij je passen en ervoor zorgen dat je prettig werkt, rust ervaart en dat je overzicht houdt. De doelstelling is om zoveel mogelijk tijd te besteden aan jouw passie.

De vele tools zijn onder te verdelen in verschillende categorieën:

N
Design
N
E-mail marketing
N
Projectmatig werken
N
Social Media planners
N
Afsprakenplanners
N
Videobewerking
Online tools

Gegevens die verwerkt worden in bepaalde tools kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan de onderdelen in je basissoftware. Denk aan een taak vanuit een projecttool die automatisch wordt toegevoegd aan Microsoft To Do.

Benieuwd welke tools je werk vereenvoudigen?

Content Planning

Het posten van content op de verschillende Social Media platforms is een tijdrovende klus.

Content Planning werkt tijdbesparend. Algemene informatie kan je eenvoudig van tevoren klaarmaken en inplannen.

Ben je graag online zichtbaar, maar wil je de planning en opmaak liever uitbesteden dan kan ik dit jou uit handen nemen. Ik verzorg de opmaak van de berichten en zorg ervoor dat ze worden ingepland voor publicatie.

De werkzaamheden vinden plaats op basis van het uurtarief of door afname van een strippenkaart.

Zorgeloos bezig zijn met jouw passie!

Systeeminrichting

 

In veel branches wordt gewerkt met een specifiek klantensysteem ter ondersteuning van het primaire proces. Maar welk systeem past nu het beste bij je organisatie en waar moet je op letten? Graag help ik je bij het inventariseren waaraan het systeem moet voldoen. Op basis van deze inventarisatie selecteer ik enkele leveranciers die een gebruiksvriendelijk systeem aanbieden. Samen kunnen we een systeemdemonstratie bijwonen. Uiteindelijk bepaal jij van welke leverancier je het systeem gaat afnemen.

Bij aanschaf van een klantensysteem betaal je vaak kosten voor inrichting en implementatie. Tevens wordt er een scholing gegeven zodat het systeem door jezelf kan worden beheerd. Als drukke ondernemer is het niet altijd eenvoudig om alle ontwikkelingen te volgen en deze zelf toe te passen. Graag neem ik je deze werkzaamheden uit handen en zorg ik voor de inrichting en aanpassing van je systeem. Samen sparren we over de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw proces optimaal verloopt.

Strippenkaart

Een strippenkaart wordt vooraf in rekening gebracht en heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.